Kimak´s Krydderurte leksikon - Gås

Stor trompetsvamp

Stor trompetsvamp Craterellus cornucopiojdes Persoon

Beskrivelse:
Stor trompetsvamp af Kantarelfamilien (Cantharellaceae) er 10-12 cm høj med dybt tragtformet frugtlegeme. Kanten er bølget og undersiden ofte rynket. Farven er næsten kulsort eller meget mørkebrun.
Udbredelse:
Svampen findes udbredt over hele den nordlige halvkugle. Den samles sidst på sommeren i løvskove, især under bøg og eg, hvor den vokser knippevis.
Høst:
Trompetsvampen optræder ofte i store mængder, så det er let at samle en ordentlig portion. Svampen skæres af lige over jorden og tørres.
Anvendelse:
Skønt trompetsvampen ikke er særlig skøn at skue, er den dog en god spisesvamp. Som krydderi anvendes det tørrede, malede frugtkød i suppe, flødesovs, fars og kødrettet. Den friske svamp kan anvendes på følgende måde:

Ristet brød med stuvet trompetsvump:
400 g trompetsvamp renses og skylles. Drypper af og skæres I skiver. Løgskiver brunes i smør eller olie, trompetsvamp tilsættes, og der krydres med salt, peber og kommen. Retten snurrer, til svampen er blevet hvid. I mellemtiden ristes franskbrød i olie og smøres med smør.
Når stuvningen er færdig, hældes den over brødet og drysses med hakket persille og revet ost. Stuvningen kan også legeres med to æggeblommer.

udskrivside